Ψαμάθη Καφέ/Εστιατόριο

Μια από τις 40 κόρες του Νηρέα, γνωστές στην  αρχαία ελληνική μυθολογία ως Νηρηίδες , ήταν και η Ψαμάθη. Έχοντας ιδιότητες θεϊκές, οι Νηρηίδες και κατοικώντας στο υδάτινο παλάτι του πατέρα τους , προσωποποιούσαν τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά της Θάλασσας. Το εστιατόριό μας χτισμένο ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα αφιερώνει το όνομα του στην Ψαμάθη προστάτιδα ακτής και της άμμου.

 

Υπέροχες στιγμές απόλαυσης

&

Για καφέ – πρωινό

Κρητικό παραδοσιακό πρωινό για να ξεκινήσετε τη μέρα σας γευστικά. Πριν ή μετά  αλλά και κατά τη διάρκεια του μπάνιου σας δροσερά αναψυκτικά και καφές όλων των προτιμήσεων. Γευστικά παγωτά και ελαφριά σνάκ.

Για φαγητό

Το μεσημέρι ή το βράδυ απολαύστε με την παρέα σας σπιτική κουζίνα με παραδοσιακά μαγειρευτά, ψητά  κρεατικά και φρέσκα ψάρια. Όλα με επιλεγμένες πρώτες ύλες και αγνά κρητικά προϊόντα.

Για ποτό

Αργότερα, μπορείτε να πιείτε το ποτό σας διπλα στη θάλασσα ακούγοντας τους ήχους της φύσης και απολαμβάνοντας το υπέροχο σούρουπο του καλοκαιριού.

Φαγητό

Κρητική κουζίνα

Ο πυρήνας της κρητικής κουζίνας αποτελείται από τρόφιμα που προέρχονται από φυσικές πηγές, ενώ τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης έχουν περιφερικό χαρακτήρα. Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι κατανάλωναν εποχιακά προϊόντα, διαθέσιμα στην ευρύτερη περιοχή, τα οποία υποβλήθηκαν σε ελάχιστη επεξεργασία ή καθόλου. Η παραδοσιακή κουζίνα ήταν ευρέως διαδεδομένη στο νησί μέχρι τη δεκαετία του 1960, όταν με τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, τα τρόφιμα άλλαξαν προς το κρέας και άλλα ζωικά προϊόντα.

Φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα, όσπρια, ενδημικά άγρια βότανα και αρωματικά φυτά και ακατέργαστα δημητριακά, των οποίων η καλλιέργεια ευνοούσε το περιφερειακό κλίμα, καταναλώνονταν σε μεγάλες ποσότητες και αποτέλεσαν τη βάση της κρητικής κουζίνας κατά την περίοδο αυτή. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα καταναλώνονταν καθημερινά σε χαμηλές έως μέτριες ποσότητες. Τα πουλερικά και τα ψάρια καταναλώνονται σε εβδομαδιαία βάση σε μέτριες ποσότητες, ενώ το κόκκινο κρέας καταναλώνεται μόνο μερικές φορές το μήνα. Η κύρια παροχή λίπους πραγματοποιήθηκε από το ελαιόλαδο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε όχι μόνο σε σαλάτες αλλά και σε μαγειρικά σκεύη, σε αντίθεση με τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης που χρησιμοποίησαν κυρίως ζωικά λίπη. Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό της κρητικής κουζίνας ήταν η μέτρια χρήση αλκοόλ, κυρίως κόκκινου κρασιού που συνόδευε τα γεύματα. Τέλος, το πιο κοινό επιδόρπιο ήταν φρέσκα φρούτα, ενώ η παραδοσιακή ζύμη με βάση το μέλι καταναλωνόταν μερικές φορές την εβδομάδα.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search