Μαράθι

Φτάνοντας στο Μαράθι θα συναντήσετε δύο πανέμορφες αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά που χωρίζονται από ένα γραφικό λιμανάκι. Και στους δύο αυτούς κολπίσκους θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ πίσω από την παραλία υπάρχουν πολλά καφέ και ταβέρνες με εξαιρετικό φαγητό.

Μαράθι, παραθαλάσσιος οικισμός

&

Παραλία Σωσωρίδες

Αυτό που κάνει ξεχωριστό το Μαράθι είναι η υπέροχη παραλία του. Χρυσαφένια αμμουδιά και δροσερά τυρκουάζ νερά.  Το δυτικό μέρος της παραλίας του Μαραθίου, όπου υπάρχουν μεγάλα βότσαλα, ονομάζεται Σωσωρίδες. Η παραλία είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους ντόπιους που αναζητούν ήρεμα σημεία, χωρίς φασαρία και κόσμο. Στις Σωσωρίδες οδηγεί και ασφαλτοστρωμένος δρόμος λίγα μέτρα πριν φτάσουμε στο Μαράθι.

Στον παραθαλάσσιο οικισμό θα βρείτε ταβερνάκια με εξαιρετική κρητική και όχι μόνο κουζίνα. Απολαύστε τον καφέ σας κάτω από τη σκιά με θέα το γαλάζιο της θάλασσας. Γευτείτε μια ρακή ή ξεδιψάστε με μια παγωμένη μπύρα. Οι διακοπές γίνονται παραγματικότητα. Αν σας αρέσουν οι καταδύσεις και τα ήπια θαλάσσια σπόρ , θα βρείτε εδώ ένα ιδανικό προορισμό.

Ο τόπος

Το Μαράθι βρίσκεται στα ανατολικά του Ακρωτηρίου Χανίων, στην είσοδο του όρμου της Σούδας και απένατι από το νησάκι της Παλαιάς Σούδας. Ο παραθαλάσσιος οικισμός απλώνεται μέσα σε ελαιώνα σε χώρο που ταυτίζεται με την μινωική πόλη Μινώα. H περιοχή έχει αρχαιολογικό ενδιαφέρον και επιβλέπεται από την Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων.

Επισκεφθείτε την “Χωστή Παναγιά”, και περπατήστε ως το εκλησσάκι του Αγ. Σπυρίδωνα.
Οι μυρωδιές της φύσης θα σας συνεπάρουν.
Μια εκδρομή στο νησάκι με θαλάσσιο ποδήλατο και η εξερεύνησή του αξίζει τον κόπο.
Στο γειτονικό χωριό των Στερνών θα βρείτε για την εξυπηρέτησή σας Μίνι Μάρκετ, φούρνο και φαρμακείο. Στην ευρύτερη περιοχή θα βρείτε μεγαλύτερα Super Μarket, βενζινάδικα, κ.α.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search